Welke manieren van overnachten zijn er? En wat is het verschil?

Als je gaat backpacken moet je natuurlijk ook ergens slapen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ergens te overnachten. Iedere mogelijkheid heeft zijn eigen charme en zijn eigen kosten die daarbij horen.
BeBack heeft alle mogelijkheden beschreven. Probeer vooral zoveel mogelijk verschillende manieren uit en kijk welke manier het beste bij jou past!

Een hotel

De meest luxe manier van overnachten is een hotel. Dit is een plaats waar je betaalt om te overnachten. Deze kamer heeft altijd een bed, soms zelfs 2- of 3. Vaak ook een badkamer op de kamer, al dan niet met warm water. Er is vaak een receptie en meestal is er een handdoek aanwezig. Soms krijg je ook zeep en/of andere toilerartikelen aangeboden. Een gemeenschappelijke ruimte om andere te ontmoeten is er vaak niet, al is er soms wel een restaurant aanwezig.

Kosten: ++
Luxe: ++
Contact met anderen:
Avontuurlijk:

Mogelijke websites om hotels te boeken:
booking.com
hotels.com
Trivago.com

Een Guesthouse

Een van de manieren van overnachten waarbij je het lokale leven ziet is een guesthouse. Een guesthouse is eigenlijk iemands huis, die een extra kamer verhuurt. Soms zijn dit meerdere kamers en soms zelfs een heleboel. In bijna alle gevallen woont de familie hier zelf ook. Het kan dus wel eens voorkomen dat er niemand bij de receptie is, dat de familie aan het eten, kaarten of tv kijken is. Vaak staat er een belletje zodat ze weten dat je er bent. Vaak hebben zij kamers met een gedeelde badkamer. De badkamer is dan op de gang, of elders in het huis. Eigenlijk dus of je bij iemand uit logeren gaat.
Soms zijn guesthouses iets luxer en hebben zij een eigen badkamer.

Kosten: +
Luxe: +-
Contact met anderen: +-
Avontuurlijk: +-

Mogelijke websites om guesthouses te boeken zijn:
airbnb.com
booking.com
hostelworld.com

Een hostel

Een van de manieren van overnachten is een hostel. Een hostel is eigenlijk een goedkoop hotel. Vaak hebben zij een receptie die altijd wel bemand is. Vaak heb je binnen hostels verschillende gradaties in luxe. Je kunt een prive kamer boeken, soms heeft deze een badkamer, soms niet. Maar je kunt er ook voor kiezen om op een dorm te slapen.
Een dorm is een grote kamer met veel (stapel) bedden. Hier kunnen dus veel mensen tegelijk slapen.
Daarom is een hostel vaak een voordelige keuze. Bijna ieder hostel heeft een gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je eten, lezen, chillen en anderen ontmoeten. Sommige hostels hebben ook een keuken, al is dit in azie vaak niet het geval.
Het filmpje: “Hoe ziet een hostel eruit” geeft meer verduidelijking, deze komt binnenkort op de website

Kosten: +-
Luxe: +-
Contact met anderen: ++
Avontuurlijk:

Mogelijkheden om een hostel te boeken zijn:
hostelworld.com
booking.com

Kamperen:

Kampvuur nicaragua

Kamperen kan op een camping of in het wild. In het wild kamperen is niet overal toegestaan, maar als het wel is toegestaan is het een hele goedkope manier van overnachten. Het nadeel is wel dat je je eigen kampeerspullen mee moet nemen. Een tent, matje en slaapzak. Dit neemt  al snel veel ruimte en gewicht in. Het is wel heerlijk om wakker te worden in de natuur en te gaan en staan waar je maar wilt, toch?

Kosten:
Luxe:
Contact met anderen:
Avontuurlijk: ++

Op de volgende website staat informatie over kamperen in Azie:
Kampeertips

Couchsurfen:

De naam zegt het eigenlijk al, bij iemand op de couch– surfen. Oftewel op de bank slapen. Er zijn veel mensen die hun huis;(bed of bank) aanbieden aan reizigers en zo nieuwe mensen leren kennen. Zij vinden het vaak ook leuk om hun eigen stad te laten zien aan hun gasten. Dit is een erg leuke manier om de stad op een andere manier te zien dan de meeste toeristen.

Maak een goed en duidelijk profiel en als je ervoor kiest om bij iemand te logeren, kies dan iemand met goed en duidelijk profiel en goede recensies. Zo vergroot je de kans dat je een fijne ervaring hebt.
Natuurlijk kun je ook je eigen huis, kamer of bank aanbieden aan reizigers die in Nederland willen couchsurfen. Perfect om internationale vrienden te maken!

Kosten:
Luxe: ?
Contact met anderen: ++
Avontuurlijk: ++

Op de website couchsurfing.com kun je alle informatie vinden die je nodig hebt.


Hopelijk is het een klein beetje duidelijker geworden welke manieren van overnachten er zijn als je gaat
backpacken. We wensen je veel succes met het uitproberen van verschillende soorten accommodaties.

Wil je meer informatie over bestemmingen of BeBack? Neem dan contact op!