Welke Backpack moet ik kopen?

Wat voor backpack het best bij jou past, verschilt per persoon.
Het verschilt ook wat je mee wilt nemen. Je hebt niet zoveel nodig, voor tips wat je mee moet nemen kijk je op de pagina voor mannen en vrouwen.

De meeste backpackers hebben genoeg aan een backpack van 55-60 Liter.
Sommige backpackers, vooral diegene die gaan kamperen nemen een backpack van ongeveer 75-80 liter.
De echte diehard backpackers hebben vaak genoeg aan 35-40 liter, aangezien ze deze als handbagage in het vliegtuig mee kunnen nemen en zo nog meer geld kunnen besparen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een backpack?

– De backpack leunt op je heupen.
Een backpack kan zwaar zijn, waardoor je rugklachten kunt krijgen. Door een goede backpack te kiezen die leunt op je heupen voorkom je rugproblemen. Bijna iedere tas is zo in te stellen dat die leunt op je heupen. Als je extra hulp wilt hiervoor, raadpleeg dan een expert van een buitensportwinkel.

– Hij moet lekker zitten.
Misschien wel het belangrijkste, de backpack moet lekker zitten. Om erachter te komen of een backpack lekker zit is gewoon proberen de beste manier. Er zijn vele buitensport winkels waar je verschillende backpacks kunt testen.

– De backpack kan aan meerdere kanten open.
Sommige backpacks kunnen alleen van boven open. Andere kunnen ook van onder, en enkele kunnen zelfs van voren helemaal open. Wat voor jou prettig is, zul je zelf moeten ontdekken.

– Er zitten genoeg vakjes in.
Je wilt niet al je kleine spulletjes en dingetjes in een grote ruimte hebben zitten. Zeker als je langere tijd gaat backpacken is het hebben van meerdere vakjes ideaal.

Backpack op slot

– De Backpack kan op slot.
Vaak hebben backpacks de mogelijkheid om deze op slot te doen. Want je wilt natuurlijk niet dat er iets mee gebeurd! Let hierbij op de ritsen. Zitten die zicht bij elkaar en is er een mogelijkheid hier een slotje tussen te hangen?

-Er zit een reishoes bij
Ook een reishoes is een mogelijkheid om jouw backpack op slot te doen.
Een reishoes is een hoes voor over jouw backpack, oftewel eigenlijk een soort zak Waar jij jouw backpack in kunt doen. Vaak heeft deze een ritssluiting. Sommige backpacks worden standaard geleverd met een reishoes.

 

 

Succes met het uitzoeken van jouw backpack!