Wil jij backpacken in Mexico?

Mexico staat wereldwijd bekend om tortilla’s, taco’s en tequila.
Het landschap van Mexico bestaat uit woestijnen, vulkanen, watervallen, regenwouden, berggebieden, mangrovebossen en vele badplaatsen met witte zandstranden en helderblauw water. Deze badplaatsen zijn uitermate geschikt zonnen en voor watersporten, zoals: duiken, snorkelen en kitesurfen.
Mexico kent een lange geschiedenis en is in de loop der tijd bewoond door vele verschillende volkeren. Zo bezoeken wij het bouwwerk van de Maya’s, Chitzen Itza, opgenomen in de 7 nieuwe wereldwonderen.

BeBack Travel kent de beste plekken en neemt je mee naar de perfecte plekken om jouw backpack-trip te beginnen!

Wil jij backpacken met BeBack Travel? Bekijk onze data voor Mexico


Informatie over Mexico:

Mexico ligt in Centraal Amerika
Hoofdstad: Mexico Stad
Munteenheid: Peso
22 Pesos is €1,00
100 pesos is € 4,20
Taal: De officiële taal van Mexico is Spaans.
Goedendag: Buenos Dias
Tijdsverschil: In de zomer is het 8 uur vroeger dan in Nederland, in de winter 7.
Reisdocumenten: Een Paspoort is vereist en moet 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.
Visum: Bij binnenkomst in Mexico krijg je een stempel die 6 maanden geldig is. Daarna moet je het land verlaten, maar kun je snel weer terugkeren met een nieuwe stempel.
Vaccinaties:
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met GEZONDHEIDSPROBLEMEN of bij LANGE REIZEN is een gespecialiseerd advies van belang!
Vaccinaties:

– Als men UIT een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht.
– Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
– Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.                                  


Opties voor Backpacken in Mexico na de BeBack week:

De reisleider weet alle vette plekken in Mexico om te bezoeken, hij kan je ook helpen met waar je na Mexico heen kan.
Met directe (luxe) bussen naar alle plekken in de omgeving hoef je je geen zorgen te maken of je wel op je bestemming aankomt.

Lake Bacalar

Vanaf Tulum perfect bereikbaar, het meest blauwe meer wat je in tijden zult zien. Dit zoete water is heerlijk om in te zwemmen, snorkelen, duiken en met een bootje te verkennen. Het oude centrum heeft een mooi kasteel dat uitkijkt over het meer en ooit was bedoeld om de stad te beschermen tegen piraten. Dit dorpje is de rust zelve en is fantastisch om bij te komen van de drukte.

Palenque

Gelegen in de jungle en tevens huisvesting van een van de mooiste Maya complexen van Mexico. De sfeer in de stad voelt aan alsof je door een Spaans vakantiedorpje loopt. Je kunt er ook voor kiezen om aan de rand van de jungle te verblijven, howling monkeys hoor je overal. En het wildlife park van Palenque is DE plek om alle wilde dieren die in de omgeving zitten te spotten. Je kunt vanaf Palenque perfect de bergen in naar San Cristobal of nog verder richting Oaxaca.

mexico palanque


Mexico stad

Met een goedkope binnenlandse vlucht kun je Mexico stad, of daarboven prima bereiken. Dit is heel anders dan de oostkust, maar daarom zeker niet minder indrukwekkend. De grote miljoenensteden voelen aan als dorpen en de mensen zijn buitengewoon vriendelijk. Hier komen relatief weinig westerse toeristen. Spaans spreken is geen must, maar wel een pre.


Opties voor Backpacken in buurlanden van Mexico na de BeBack week:

Cuba

Dit ooit communistische eiland is met goedkope vluchten vanuit Cancun goed bereikbaar. Perfect om aan te doen nu dit land zo ontzettend snel veranderd. De oude auto’s, sigaren en mojito’s hebben al vele betoverd, misschien jou ook wel?

Uitzicht Lake Atitlan

Guatemala

Dit land is puur, vriendelijk, goed bereisbaar en relatief goedkoop. Geweldig om als backpacker doorheen te trekken. Laat je betoveren door de vele vulkanen, meren en uitzichten die Guatemala rijk is. Ook de eeuwenoude cultuur is bijzonder en een absolute aanrader om dieper in te duiken.

Belize

Belize is het enige Engels sprekende land in Midden-Amerika. Toen de Spanjaarden even niet oplette, hebben de Engelse Belize met Britse invloeden overladen. De Caribische invloeden zijn goed te voelen. Ook duiken kan hier ontzettend goed, “the blue hole” staat bekend als een van ‘s werelds beste duikspots. Neem wel een gevulde portemonnee mee, want duiken is niet goedkoop hier.

Enthousiast geworden?
Lees dan hier hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden!

Wil jij backpacken met BeBack Travel? Bekijk onze data voor Mexico