Backpacken in Thailand

 

Thailand is DE topbestemming onder backpackers en andere reizigers. De reden hiervoor is dat Thailand als bestemming alle ingrediënten heeft om een andere wereld te ontdekken, maar toch redelijk makkelijk te bereizen is. Bovendien gaan er veel goedkope vluchten naar Bangkok en ligt Thailand centraal in Zuid-Oost Azië.

De infrastructuur in Thailand is prima, de boeddhistische is cultuur vriendelijk en er zijn veel bezienswaardigheden. Het verblijf en eten is goedkoop, de eilanden en stranden zijn prachtig en de steden Bangkok en Chiang Mai zijn beide erg indrukwekkend. Dit alles maakt het perfect om te beginnen met backpacken in Thailand.

BeBack Travel kent de beste plekken en neemt je mee naar de perfecte plekken om jouw backpack-trip te beginnen.

 

Wil jij backpacken met BeBack Travel? Bekijk onze data voor Thailand!


Informatie over Thailand:

Thailand ligt in zuidoost Azië.
Hoofdstad: Bangkok
Munteenheid: Bath
40 Bath is €1,00
100 Bath is € 2,50.
Taal: De officiële taal van Thailand is het Thai.
Goedendag: Sawasdee
Tijdsverschil: In de zomer is het 5 uur later dan in Nederland, in de winter 6.
Reisdocumenten: Een Paspoort is vereist en moet 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.
Visum: Bij binnenkomst in Thailand krijg je een stempel die 30 dagen geldig is. Daarna moet je het land verlaten, maar kun je snel weer terugkeren met een nieuwe stempel.
Vaccinaties:
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij lange reizen naar meerdere landen is een gespecialiseerd advies van belang!
Vaccinaties:

-Als men de afgelopen 7 dagen in een gele koorts gebied is geweest, is gele koorts vaccinatie verplicht.
-Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
-Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.


Thailand full moon met thai
Full Moon Party!

Als je wilt backpacken in Thailand, valt er veel te zien en te beleven. Maar een echte aanrader is een bezoek aan een Full Moon Party! Onder veel reizigers is dit fenomeen zeer populair. Als backpacker mag je Thailand dan ook eigenlijk niet verlaten zonder een bezoekje aan dit bruisende feest.

Elke maand wordt er op het eiland Koh Phangan onder de volle maan gedanst, gedronken en gefeest door duizenden blije mensen. Het “Haad Rin”strand wordt omgetoverd tot een gigantisch feestgebied met veel bekende DJ´s en blacklights.

Loop met je blote voeten door de branding en drink rum-cola of wokda-jus uit een emmer, terwijl je luistert naar techno, house, reggae of een van de vele andere muziekstromingen die daar te horen zijn. Er klinkt namelijk om de 75 meter andere muziek. Het feest duurt tot diep in de nacht en gaat zelfs op sommige plekken door tot de volgende middag. De hele avond en volgende dag ligt het strand vol met mensen die hun roes uitslapen.

Tip: Regel je accommodatie van tevoren, het is altijd druk tijdens de full moon party. Accommodaties laten je vaak minimaal 5 nachten boeken. 3 dagen van tevoren aankomen is ideaal. Dan zijn er al veel leuke feestjes. Vooral de poolparty, 2 dagen voor de full-moon is een aanrader.

Geen volle maan? Daar hebben ze wat op gevonden! Iets minder uitgebreid, maar nog steeds erg gezellig: half moon party!


Wat moet ik meenemen?

Wij hebben een heel artikel gemaakt wat je mee moet nemen als jij wilt backpacken in Thailand. Kijk op de pagina voor mannen en voor vrouwen.


Opties voor Backpacken in Thailand na de BeBack week:

Na de BeBack week gaat iedereen op zijn eigen manier backpacken in Thailand. Natuurlijk weet de reisleider veel vette plekken in Thailand om te bezoeken, hij/zij kan je helpen met het maken van een (globale) planning.
Thailand heeft veel directe bus en/of boot verbindingen die naar vele plekken en zelfs andere landen in de omgeving gaan.

Over het transport hoef je je dus geen zorgen te maken.
Hieronder staan een aantal opties om vanaf Chiang Mai, waar de reis eindigt, naartoe te gaan.

Pai:

Pai is een klein bergdorpje in het noorden van Thailand. In de Pai-vallei is het leven lekker simpel. Aan de ene kant vind je er het traditionele, Thaise plattelandsleven met akkers en rijstvelden.
En aan de andere kant vind je er een gezellige mix van hippies en hipsters die genieten van de groene omgeving en goedkope prijzen. Ideaal om hier een scooter te huren en de omgeving te verkennen. Ook komen hier veel kunstenaars, dus veel te doen!

Chiang Rai:

Chiang Rai is een klein stadje in het noorden van Thailand. Deze plaats is verrassend populair onder toeristen. De meeste mensen gaan hierheen om de “White-temple” te zien.

De eilanden:

Thailand staat bekend om zijn eilanden. In de Zuidoostelijke Golf van Thailand vind je Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Ieder jaar trekken deze eilanden vele toeristen aan met hun bounty stranden en azuurblauwe zee. Vooral Phangan en Tao zijn zeer ontwikkeld en geliefd bij zowel backpackers. Wil je het strand van de film “the Beach” zien en heb je zin om te feesten? Dan kun je naar de westkust naar Koh Phi Phi of Krabi. Alle eilanden zijn perfect om te backpacken in Thailand.


Opties voor backpacken in buurlanden van Thailand na de BeBack week:

laos watervallen

Laos:

Wordt door de Nederlanders in de volksmond ook wel “Lui-os” genoemd vanwege de relaxte manier van omgaan met elkaar. Dit, met een geweldige mix van cultuur en natuur maakt Laos een geweldige bestemming om naartoe te gaan. Vanaf Chiang Mai kan er transport geregeld worden met de “slow-boat”. Deze goedkope maar zeer langzame manier brengt je in 2 dagen naar Luang Prabang.

Cambodja:

Een land met een rijke geschiedenis en een van de meest populaire historische bouwwerken van zuid-oost Azië: Angkhor Wat. Met een gemiddeld inkomen van enkele dollars per dag is Cambodja ook meteen een van de armste landen in zuid-oost Azië. Vergeet niet de eilanden te bezoeken, die zeker niet onderdoen voor de Thaise eilanden.

Maleisië:

Ten zuiden van Thailand en vanaf de eilanden makkelijk te bereiken is Maleisië een goed ontwikkeld (en dus iets duurdere) bestemming in zuid-oost Azië. Maleisië heeft natuur, cultuur, fantastisch eten en openbaar transport is goed geregeld. Bovendien is de hoofdstad Kuala Lumpur zowel per vliegtuig als per bus meerdere malen per dag goed bereikbaar.

myanmar visser

Myanmar:

Myanmar is nog niet zo lang open voor bezoekers en is zeker het bezoeken waard. Doordat Myanmar een aantal goed bereikbare toeristische highlights heeft, is dit land prima te bereizen. Vooral een aanrader voor de culturele reiziger.

 

Wil jij backpacken met BeBack Travel? Bekijk onze data voor Thailand!
En lees hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden!