UPDATE:
Wegens de huidige onrust en het daaruit vloeiende negatieve reisadvies van buitenlandse zaken hebben wij besloten de reizen naar Sri Lanka tot nader order stop te zetten.

Onze excuses voor het ongemak

Sri Lanka is puur, wild en avontuurlijk. Vele backpackers noemen Sri Lanka als een van de top-bestemmingen waar zij zijn geweest. En terecht! Hier is er de kans dat je een olifant in het wild tegenkomt, je van de sokken wordt gereden door een TucTuc die wordt aangedreven door een grasmaaier-motor en je voor een halve euro kunt genieten van de heerlijkste curry gerechten. Een absolute aanrader en een mooie bestemming om te beginnen met backpacken.

Informatie over Sri Lanka:

Sri Lanka ligt in Zuid Azië.
Hoofdstad: Colombo
Munteenheid: Rupee
200 Rupee  is €1,00
Taal: De officiële taal van Sri Lanka is het Singalees.
Goedendag:  Ayubowan
Tijdsverschil: In de zomer is het 5 uur later dan in Nederland, in de winter 6.
Reisdocumenten: Een Paspoort is vereist en moet 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.
Visum: Om naar Sri Lanka te reizen heb je een visum nodig.
Op de website www.eta.gov.lk kun je een online een ETA aanvragen. Dit is een reistoestemming, deze heb je nodig om Sri Lanka te bezoeken. Het is verstandig om dit minimaal enkele dagen voor aankomst aan te vragen. Alhoewel de aanvragen meestal binnen een uur worden goedgekeurd. Voor dit visum dien je vervolgens $35 te betalen (met een creditcard), waarna je 30 dagen in het land mag blijven. Je kunt ook uit een aantal andere opties kiezen, mocht je andere reisplannen hebben.
Vaccinaties:
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij lange reizen naar meerdere landen is een gespecialiseerd advies van belang!
Vaccinaties

-Als men de afgelopen 7 dagen in een gele koorts gebied is geweest, is gele koorts vaccinatie verplicht
-Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
-Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.


Wat moet ik meenemen?

Wij hebben een heel artikel gemaakt wat je mee moet nemen als jij wilt backpacken in Colombia. Kijk op de pagina voor mannen en voor vrouwen.


Opties voor Backpacken in Sri Lanka na de BeBack week:

Na de BeBack week gaat iedereen op zijn eigen manier backpacken in Sri Lanka. Natuurlijk weet de reisleider veel vette plekken in Sri Lanka om te bezoeken, hij/zij kan je helpen met het maken van een (globale) planning.
Sri Lanka  heeft veel directe busverbindingen die naar vele plekken en zelfs andere landen in de omgeving gaan. Over het transport hoef je je dus geen zorgen te maken.
Hieronder staan een aantal opties om vanaf Cali, waar de reis eindigt, naartoe te gaan.

Galle

Misschien wel het mooiste koloniale plaatsje van Sri Lanka Na de Portugezen waren het de Nederlanders die van Galle in de 17e eeuw een belangrijke havenplaats hebben gemaakt. Hier zijn onder andere een Nederlandse kerk en het oude fort te bekijken. Het oude fort is deels afgebrokkeld maar heeft er wel voor gezorgd dat de stad enigszins werd beschermd toen in 2004 de tsunami toesloeg. Toch vielen er ook hier duizenden doden, vooral bij het oude busstation net buiten het fort. Binnen de muren is het Galle van nu een sfeervol toeristenplaatsje vol leuke winkeltjes, barretjes en boetiekhotelletjes.

Unawatuna

Gelegen in het zuiden van Sri Lanka, maar minstens net zo chill als Arugam Bay. Koud bier, Bob Marley en mooie palmen. Perfecte ingrediënten voor een heerlijke tijd aan het strand van Unawatuna.

Trincomalee (en omgeving)

De stad Trincomalee in an sich niet zo boeiend, maar vooral de stranden in de omgeving – zoals dat van Nilaveli en Uppuveli – zijn prachtig. Geschikt voor de echte rustzoeker!


Opties voor backpacken in buurlanden van Sri Lanka na de BeBack week:

Sri Lanka ligt in de Indische zee tegen de kust van India aan. Vanuit Colombo gaan er dagelijks vele vluchten naar landen in de omgeving. BeBack Travel geeft je de meest voor de hand liggend opties voor het vervolg van jouw backpackreis nadat je Sri Lanka hebt gezien.

India:

India heeft veel moois te bieden. Het land is met zijn ruim 1,2 miljard inwoners een van de dichtsbevolkte landen ter wereld. En dat kun je merken aan alles als je hier bent. Overal is het druk! Er is altijd verkeer, mensen op straat of er wordt gehandeld in de meest uiteenlopende producten.
India heeft ook allerlei bijzondere bezienswaardigheden. Natuurlijk kent iedereen de Taj Mahal, een van de 7 nieuwe wereldwonderen. Maar India heeft veel meer te bieden. Dit land heeft al vele reizigers betoverd, want India is nergens mee te vergelijken. Zoals het wordt gezegd onder backpackers: “There is the rest of the world, and there is India”

Thailand:

Een van de populairste bestemmingen in zuid-oost Azië is Thailand. Dit land staat bekend als makkelijk bereisbaar en zeer toegankelijk voor backpackers. Thailand is dan ook het ideale land om naartoe te gaan na Sri Lanka. Dagelijks gaan er meerdere directe vluchten naar Bangkok, want Thailand ook zeer makkelijk bereikbaar maakt. Geniet van het eten en de schoonheid van de mensen en natuur. Ga je liever met BeBack Travel? Bekijk dan onze Thailand reis!

Maleisië:

Een mix van culturen, dat is  beste omschrijving van Maleisië. Gelegen tussen Thailand en Singapore heeft dit land vele prachtige natuurlandschappen. Bovendien vind je hier een breed scala aan verschillende keukens. De Indiase keuken, Thaise keuken, Arabische keuken en Indonesische keuken zijn hier goed vertegenwoordigd en voor een zacht prijsje in te slaan.

Geniet van de theeplantages, nationale parken, vele eilanden of ontdek Sabah en Sarawak die je vindt op het Maleisische gedeelte van het eiland Borneo.

Lees hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden! en hoe je met BeBack Travel meekunt naar Sri Lanka