Costa Rica is DE bestemming van Centraal Amerika. Het land is veilig, de inwoners zijn vriendelijk en bovendien heeft Costa Rica ontzettend veel wildlife. In de vele nationale parken kom je vaak wilde apen, laguanen, vele bijzondere vogels en nog vele andere dieren tegen. Het openbaar vervoer is goed geregeld en bovendien ligt Costa Rica centraal om zowel verder naar Noord- als richting Zuid-Amerika te gaan.


Informatie over Costa Rica:

Costa Rica ligt in midden Amerika
Hoofdstad: San Jose
Munteenheid: Colones
700 Colones is €1,00
Taal: De officiële taal van Costa Rica is het Spaans
Goedendag: Buenos Dias
Tijdsverschil: In de zomer is het 5 uur eerder dan in Nederland, in de winter 6.
Reisdocumenten: Een Paspoort is vereist en moet 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.
Visum: Bij binnenkomst in Costa Rica krijg je een stempel die 30 dagen geldig is. Daarna moet je het land verlaten, maar kun je snel weer terugkeren met een nieuwe stempel.
Vaccinaties:
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij lange reizen naar meerdere landen is een gespecialiseerd advies van belang!
Vaccinaties:

-Als men de afgelopen 7 dagen in een gele koorts gebied is geweest, is gele koorts vaccinatie verplicht.

-Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen

-Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.

 

Wat moet ik meenemen?

Wij hebben een heel artikel gemaakt wat je mee moet nemen als jij wilt backpacken in Thailand. Kijk op de pagina voor mannen en voor vrouwen.

Opties voor Backpacken in Costa Rica na de BeBack week:

Na de BeBack week gaat iedereen op zijn eigen manier backpacken in Costa Rica. Natuurlijk weet de reisleider veel vette plekken in Costa Rica om te bezoeken, hij/zij kan je helpen met het maken van een (globale) planning.
Thailand heeft veel directe bus en/of boot verbindingen die naar vele plekken en zelfs andere landen in de omgeving gaan. Over het transport hoef je je dus geen zorgen te maken.
Hieronder staan een aantal opties om vanaf Manuel Antonio, waar de reis eindigt, naartoe te gaan.


Dominical:

Hét surfersparadijs van Costa Rica. Dit gezellige laidback dorpje aan de kust heeft perfecte golven om te leren surfen, maar brengt genoeg uitdaging voor de gevorderde surfer. Ook kun je hier in de buurt de jungle in, ook met een kano is dit mogelijk. De vele hostels en restaurantjes maken dit dorp erg geliefd bij backpackers.


Corcovado:

Gelegen in een uithoek van Costa Rica. Corcovado park ligt op een schiereiland bijna tegen de grens van Panama. Omdat deze plek zo lastig te bereiken is, komen er relatief weinig toeristen. Dit natuurpark wordt hét pareltje van Costa Rica genoemd. Vanuit je hangmat kun je papegaaien zien overvliegen, apen kokosnoten zien openmaken en zijn er vele andere wilde dieren te spotten. Niet goedkoop, wel absoluut de moeite!

Tortuguero:

De naam verraadt het al: Dit is dé spot om schildpadden te zien. ‘s avonds komen zij aan land om een nest te maken waarin de eieren een aantal maanden blijven om vervolgens als kleine schildpadjes richting de zee te kruipen. Dus, als je gelukt hebt, kun je het gehele jaar door schildpadden zien. Verder is Tortuguero een mooie spot om te kajakken of door de natuur te wandelen maar is er ook een leuke

Puerto Viejo:

Puerto Viejo betekent oude haven. Vroeger was dit een havenstad, momenteel is het een klein en vooral gezellig hippiedorpje waar de reggaemuziek nog altijd hoogtij viert. Enorm veel gezellige restaurantjes en bovendien een paar lekkere stranden waar je ook nog kunt surfen. Ook hier kun je het nationale park in waar veel dieren zijn te spotten.


Opties voor backpacken in buurlanden van Costa Rica na de BeBack week:

Panama:

Panama staat bekend om het Panama-kanaal dat is gegraven om een snellere doorvaart te genereren voor de scheepvaart tussen de Atlantische- en Stille oceaan. Maar naast dit indrukwekkende bouwwerk, wat ook nog eens te bezoeken is, heeft Panama veel meer te bieden. Prachtige bossen, bergen, watervallen, eilanden en bovendien geweldige stranden om te surfen en te zwemmen. Panama is een prachtige en bovendien veilige bestemming.

 


Guatemala:

Backpackers, hippies, Amerikaanse rijke rolkoffertoeristen. In Guatamala heeft iedereen het naar de zin. De prachtige vulkanen die het land rijk is zijn vaak te beklimmen, al is dat niet zonder gevaar. Sommige vulkanen zijn nog actief! Ook de vele meren en de Maya-bouwwerken maken Guatemala een bestemming die je eigenlijk niet wilt missen!


Mexico:

Strand, cultuur en bovendien geweldig eten. Vanaf San Jose kun je gemakkelijk naar Cancun of Mexico-stad vliegen. Hier kun je ervaren waarom Mexico zo’n populaire bestemming is. Ook met BeBack Travel kun je naar Mexico. Backpackers vermaken zich hier in de geweldige cenotes, meren, stranden of bovenop de bergen. Mexico heeft alles.

Lees hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden, zodat jij kunt gaan backpacken in Costa Rica!