Colombia is Booming! Je hoort steeds meer mensen die naar dit geweldige, en bovendien verrassend veilige land gaan. De standen zijn sprookjes-achtig mooi. De natuur is nog echt natuur en de oud- Spaanse koloniale steden zijn buitengewoon charmant. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij en doet er alles aan om je het naar de zin te maken. Bovendien staat Colombia als veilig aangeschreven, alle reden om te gaan backpacken in Colombia!

Informatie over Colombia:

Colombia ligt in Zuid Amerika.
Hoofdstad: Bogota
Munteenheid: Peso
3500 Peso is €1,00
Taal: De officiële taal van Colombia is het Spaans.
Goedendag: Buenos Dias
Tijdsverschil: In de zomer is het 7 uur eerder dan in Nederland, in de winter 6.
Reisdocumenten: Een Paspoort is vereist en moet 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig zijn.
Visum: Bij binnenkomst in Colombia krijg je een stempel die 90 dagen geldig is.
Vaccinaties:
In het algemeen gelden de volgende adviezen volgens de Landenlijst LCR. Bij reizigers met gezondheidsproblemen of bij lange reizen naar meerdere landen is een gespecialiseerd advies van belang!
Vaccinaties:
-Als men de afgelopen 7 dagen in een gele koorts gebied is geweest, is gele koorts vaccinatie verplicht.
-Een DTP-vaccinatie wordt aanbevolen
-Bescherming tegen Hepatitis A wordt aanbevolen.


Wat moet ik meenemen?

Wij hebben een heel artikel gemaakt wat je mee moet nemen als jij wilt backpacken in Colombia. Kijk op de pagina voor mannen en voor vrouwen.


Opties voor Backpacken in Colombia na de BeBack week:

Na de BeBack week gaat iedereen op zijn eigen manier backpacken in Colombia. Natuurlijk weet de reisleider veel vette plekken in Colombia om te bezoeken, hij/zij kan je helpen met het maken van een (globale) planning.
Colombia heeft veel directe busverbindingen die naar vele plekken en zelfs andere landen in de omgeving gaan. Over het transport hoef je je dus geen zorgen te maken.
Hieronder staan een aantal opties om vanaf Cali, waar de reis eindigt, naartoe te gaan.

Medellin:

Medellin ligt in een smalle vallei met een schitterende skyline. Dit maakt Medellin een van de mooist gelegen steden in Colombia. Door zijn aangename klimaat heeft de stad zijn bijnaam “De Stad van de Eeuwige Lente” gekregen. De stad ging vroeger gebukt onder drugsoorlogen onder leiding van Pablo Escobar (die hier tevens gedood is). De regering heeft veel geïnvesteerd in de stad en vandaag de dag is het een van de leukste en veiligste steden in Zuid-Amerika. Deze stad mag je zeker niet overslaan als je gaat backpacken in Colombia.

Salento:

Wanneer je misschien wel het allermooiste stukje natuur van Colombia wilt zien dan zit je in Salento goed! In de geheimzinnige vallei, Valle de Cocora, vind je oneindige uitzichten die over de groene velden, jungle en langs beekjes en riviertjes kijken. Met de kleurrijke huisjes, knusse straatjes, jeeps, paarden en mannen met cowboyhoeden, voel je je in Salento een echte Colombiaan. Salento ligt centraal en vlakbij Bogota en mag je dus eigenlijk niet overslaan

Cartagena:

Cartagena is een van de meest populaire bestemmingen in Colombia. Deze stad ligt aan de Caribische kust en is werkelijk prachtig om te zien. Het historische centrum is geweldig en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bovendien kun je vanuit Cartagena prachtige stranden bezoeken waar je optimaal het Caribische gevoel ervaart. De havenstad werd in de achttiende en negentiende eeuw de toegangspoort tot Zuid-Amerika voor de Spanjaarden en is daarom ook erg interessant voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Kortom: er valt genoeg te zien en te doen in het bruisende en sfeervolle Cartagena!


Opties voor backpacken in buurlanden van Colombia na de BeBack week:

Panama:

Panama staat het meest bekend om het Panamakanaal. Dit is een 81 kilometer lang kanaal dat het land in tweeën verdeeld. Zodoende kan het scheepsverkeer een korte route nemen van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan of andersom. Verder staat het land bekend om zijn flora en fauna. Er zijn berggebieden, regenwouden, Nationale parken, mangrovebossen en circa 360 kleine eilandjes (op sommige leven nog primitieve stammen). Daarnaast bezit het een prachtige kustlijn met witte zandstranden en helderblauw water waar je ideaal kan duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen en koraalriffen. Op het gebied van dieren leven er in Panama o.a. jaguars, poema’s, apen, krokodillen, walvissen, dolfijnen en circa 1.000 vogelsoorten.

Ecuador:

Ecuador staat bekend om de Inca ruïnes, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de vele (actieve) vulkanen. Je vindt rondom de actieve vulkanen ook verschillende warmwaterbronnen die onder de toeristen erg populair zijn. Er zijn in Ecuador verschillende Nationale parken te vinden. Verder is het een land van armoede en van de vele kleine en grotere traditionele markten. De Galapagos Eilanden horen bij Ecuador en zijn zeer geschikt om te duiken en snorkelen. 

Peru:

Voor de kolonisatie door de Spanjaarden, was Peru onderdeel van het rijk van de Inca’s. Dit is nog terug te zien aan de vele ruïnes en een aantal heilige plaatsen. Het landschap van Peru is heel divers: er zijn de laaglanden van het Amazonegebied, het Titicacameer en de vele bergen van de Andes. Aan de kustlijn van Peru vind je mangrovebossen en mooie zandstranden waar je ideaal aan watersporten kunt doen. Zo kan je er o.a. duiken, windsurfen, kayakken en kanoën. 


Enthousiast geworden?
Lees dan hier hoe je goedkope vliegtickets kunt vinden!