Hoe kies je jouw BeBack bestemming?

“Waar moet ik heen?” “Waar wíl ik heen?” Dat is eigenlijk een betere vraag! Hoe groot is je budget? Wat “voelt” goed? En misschien wel het belangrijkste: Waar liggen je interesses? Met andere woorden: Waar wil je het liefste naartoe? Welke backpack bestemming past het beste bij jou?

Kies je voor gemak? Avontuur? Luxe? Beste Instagram-waardige plaatjes of iets anders?

Hier staan een aantal eigenschappen met daarachter jouw perfecte BeBack bestemming. Kijk en kies zelf:

Gemak:

Kies voor Thailand! Dit land is al ontdekt en vele backpackers zijn je al voorgegaan. Alles wat je wilt, valt te regelen. Je kunt vaak zelfs in je hostel opgehaald worden en afgezet worden waar je maar wilt, ideaal!
Goede tweede keuze is Mexico, de bussen rijden vaak (en op tijd), alles in dit land hebben ze goed voor elkaar en alles valt te regelen (al is het wel handig als je een beetje Spaans spreekt).

Avontuur:

Colombia! Absoluut is dit hét land om het avontuur aan te gaan. Natuurlijk kun je overal waar je komt het avontuur opzoeken, maar in Nicaragua ben je het bijna wel verplicht. Reizen in dit land is gewoon een avontuur op zichzelf. Maar ook in Indonesië kun je zeer avontuurlijk reizen en komt daarom dus op de tweede plaats.

Luxe:

Mexico en Thailand delen de eerste positie wat betreft luxe. Beide landen zijn prima te bereizen met een klein budget, maar als je meer luxe wilt, is dat op iedere straathoek te vinden. Hotels met een zwembad zijn hier eerder regel dan uitzondering.

Instagram-waardige plaatjes:

Eigenlijk kun je overal waar je heen gaat mooie plaatjes schieten. Voor echt witte stranden, prachtige tempels en bouwwerken kies je voor Thailand of Mexico. Wil je het authentieke, ruige plattelandsleven en boerenvelden op de foto? Kies dan voor Indonesië of Colombia.

Cultuur:

Ben je gek op cultuur? Verdiep je je graag in geloof en/of de oudheid? Ga dan naar Mexico en ontdek de cultuur en geschiedenis van de Maya’s. Of ga naar Thailand en verdiep je in het boeddhisme met bijbehorende tempels. Vergeet Sri Lanka trouwens ook niet.

Wildlife:

Apen, slangen, salamanders en nog veel meer dieren vind je in Costa Rica en Indonesië. Ook veel bijzondere vogels en insecten zijn in deze landen oververtegenwoordigd.

Onderwaterwereld:

Mexico! De onderwaterwereld in Mexico staat wereldwijd bij duikers ontzettend hoog aangeschreven. Allerlei vissen, roggen en zelfs haaien kun je hier bewonderen.
Onderschat ook Indonesië niet, waar op sommige plekken de schildpadden langs je heen zwemmen.

Budget:

Azië is over het algemeen goedkoper dan midden Amerika. Wil je echt op een heel klein budget reizen? Dan kun je dat het beste proberen met het lokale vervoer in Indonesië of Thailand.

Goedkope en goede rijstgerechten:

Een nek aan nek race tussen Thailand en Indonesië. Thailand staat bekend om zijn curry’s en vetarme noodle gerechten. Terwijl de in Nederland ‘zo bekende nasi en bami’ afkomstig zijn uit Indonesië.
Je kunt in beide landen voor een zeer gunstige prijs de lekkerste (en gezonde) maaltijden krijgen.

Vleesgerechten:

Taco’s, burrito’s, nacho’s. Je raadt het al, Mexico! Alle vooroordelen zijn waar, het eten is echt geweldig. Zelfs bij kraampjes op straat waar het ontzettend goedkoop is, is de kwaliteit voortreffelijk.

Vulkanen:

Costa Rica! Er zijn hier zoveel vulkanen, waarvan er een aantal zelfs nog actief zijn en je lava kunt zien.
Ook Indonesië heeft een aantal vulkanen die je kunt beklimmen, zeker de moeite waard.

Ongeruste-ouders factor:

Ouders (en opa’s, oma’s, collega’s, je verkering en vrienden/vriendinnen) vinden altijd wel een reden om ongerust te zijn.

BeBack Travel neemt je mee naar de bestemming die het beste bij jou past! De eerste week gaat een ervaren reiziger, die het land kent, je meenemen door het land en je wegwijs maken met de gebruiken, manier van reizen, lokale mensen en andere backpackers.

Zo maak je dus op een veilige en vertrouwde manier kennis met het land en kun je daarna met zelfvertrouwen je weg individueel vervolgen.

De bestemmingen die BeBack Travel aanbiedt zijn veilig, goed bereisbaar en met gebruik van gezond verstand is er niets aan de hand en kun ook jij prima rondreizen op je favoriete backpack bestemming!

Lees hier meer informatie over BeBack Travel